Laatste nieuws

22. mei, 2018

We hebben genoten van een heerlijk Pinksterweekend, een extra vrije dag en heerlijke zomerse temperaturen. We hebben niet veel gedaan, maar wel genoten! Dit was voorlopig de laatste gratis vrije dag, we moeten nu tot aan de vakantie doorwerken. Pfff er zullen wel stoere momenten komen ;-). Maar goed, als het dan ook vakantie is..  We hebben 2 weekjes Spanje gepland, heerlijk! De eerste 2 dagen is het wat onwennig en mis je best wel de duiven en alles wat daar bij hoort. Maar als ik het dan ook één keer los gelaten heb..  

 

In en rond de hokken gaat het prima! De kwekers zitten lekker gescheiden en genieten van hun rust en het mooie weer. Ze krijgen (op dit moment) voor het eerst dit jaar een geelkuur, leek me niet onverstandig. De jongen leren het steeds beter, het blijven natuurlijk pubers en die doen soms precies wat ze willen, maar toch. Het vliegen gaat steeds makkelijker en langer ook. Met de temperaturen van de afgelopen dagen denk je dat ze niet veel zin hebben in vliegen, maar dat hebben ze wel. Ze houden het met gemak een uurtje vol. Het blijft voor een aantal pubers lastig om uit het hok te komen, die zijn liever lui dan moe denk ik. Een dezer dagen een afspraak maken voor de verplichte enting, deze combineren we altijd met de pokkenvaccinatie. We hebben op dit adres één keer pokken gehad bij de jongen en dat is waardeloos. Vandaar dat we nu jaarlijks enten.

 

Dan de vlucht van afgelopen zaterdag, het Noord Franse Rethel. Wat zal ik er van zeggen.. Het resultaat op ons hok was goed en achteraf hebben we (maar) 1 achterblijver. Een jaarling duivinnetje 17-251 is nog niet terug. Zaterdag 20:00 uur waren er 17 van de 24 veilig thuis.. Zondag voor de middag waren er nog 5 terug en we hebben nog een duivin gehaald uit Stedum. Alle duiven die zondag terug zijn gekomen zien er wonderwel goed uit, dat valt me niets tegen. Uiteraard gaan ze niet mee op de komende vlucht, dat doen we nooit met duiven die een nachtje weg blijven. Nog even terug naar de vlucht.. Ik denk dat er ’s avonds nog 60% van de duiven niet thuis was, en dat is natuurlijk veel te veel! Ik hoop echt dat ze goed zijn nagekomen en dat de meeste duiven weer veilig thuis zijn gekomen.

We hebben de duiven lekker samen gelaten en zondag pas tegen de middag gescheiden, verder hebben we ze met rust gelaten zondag. Maandagochtend om 7:00 uur had ik het fantastisch idee om de doffers even los te laten. Ze waren nog geen 30 seconden in de lucht of ik zag de havik er als een gewapende IS strijder achter aan gaan. Ik kon mezelf wel voor m’n kop slaan, wat dom. Maar goed, alle doffers waren na een klein uurtje weer aanwezig. Dus, voorlopig geen duiven los in de ochtend.

 

We gaan ons best doen en er voor zorgen dat de dames en heren weer de nodige energie binnen krijgen.

 

 

  

18. mei, 2018

Op Moederdag zijn we met ons gezin een dagje naar Wildlands geweest, het was super gezellig! Ik zag daar bij de Nijlpaarden een jonge duif zitten, waarschijnlijk verdwaald en erg dorstig. Het was alsof de duif de dirigent was en de Nijlpaarden de tenoren (operazangers), zie foto.. Mooi he! 

 

Het was een druk weekje.. Niet vervelend druk hoor, maar iedere avond stond er wat op het programma. Gelukkig kon ik het zelf een beetje plannen, de duiven hebben er niets van gemerkt ;-).

Woensdagavond was er vanuit de club een viswedstrijd georganiseerd, een kleine competitie over totaal 5 keer. Ik heb zelf niet mee gedaan, daar heb ik de tijd helaas niet voor door de week. Ik ben wel even wezen kijken bij de mannen.. Het was erg koud die avond maar dat heeft de pret niet gedrukt. Gezellig gekletst en hier en daar werd er ook een vis gevangen. Al met al een leuke avond!

 

Informeren en geïnformeerd worden, daar zijn we met elkaar elke dag mee bezig. En dat moet ook. Dat doe je thuis, dat doe je op je werk en dat hoor je ook te doen binnen de sportvereniging. Over dat laatste ben ik toch wel verbaast, onaangenaam verbaasd. Ik heb onze afdeling (N.O.N) 2 weken geleden een mail gestuurd met daarin een vraag, geen ingewikkelde dingen maar een simpele vraag. Precies één week later nog geen reactie ontvangen, dus nogmaals de vraag gestuurd, nu niet alleen naar het secretariaat maar ook een CC naar de voorzitter.. en wat denk je? Nog steeds geen reactie! Ik begrijp dat niet zo goed als ik eerlijk ben, hoe moeilijk is het om te reageren. Ongeacht het antwoord?! Ook al heb je het antwoord nog niet dan kun je dat toch even melden. Wordt vervolgd, hoop ik!

 

Met onze duiven gaat het goed, niet meer en niet minder. De jongen doen het prima, vliegen steeds langer en verder van huis. De kwekers zitten op rust, heerlijk voor de duiven en de melker ;-). De laatste 4 jongen zijn klaar, zijn uit onze beste 2 koppels. Ik weet nog niet wat ik er mee moet maar dat gaat wel goed komen, ze zijn te mooi om er niets mee te doen. Met de vliegduiven gaat het ook goed! Er zijn er nu nog 34, precies evenveel doffers als duivinnen. We zijn begonnen met 38, 2 zijn achter gebleven op de vluchten en 2 duivinnen thuis gepakt door de rover, allebei dood! Er zijn inmiddels 7 uitgeselecteerd, deze gaan niet meer mee op de vluchten en dienen alleen nog als partner. Dit aantal kan best nog oplopen maar tot nu toe doen de 27 vliegers het prima!

Vanavond korven we waarschijnlijk 25 in voor de 3e midfondvlucht vanuit Rethel, ongeveer 430 km. Er blijven in ieder geval 2 doffers thuis, ze geven duidelijk aan dat het even niet gaat. Aangezien het duiven van 2013 en 2014 zijn, ben ik er wel zuinig op. Ik neem geen risico met deze twee. Het kan wel eens een pittige worden, de afstand en de wind maakt het al snel 6 uurtjes vliegen. En het kan ook best zo zijn dat de vlucht een dag wordt uitgesteld.

 

 

13. mei, 2018

Gelukkig was het zaterdag prachtig weer en konden de duiven er op tijd uit.. stel je voor dat de duiven gelost worden op moederdag. Die éne dag per jaar dat het even niet om de duiven draait maar om moeders. Gelukkig geen dilemma! Vandaag een heerlijke dag in Wildlands gehad, gezellig met onze kinderen een dagje adventure zoo. Heerlijk!

 

Zoals we eerder schreven gaan we ons een beetje meer bezig houden met de jonge garde. Dat hebben we gedaan, en we zijn voor nu tevreden. We hebben het voer wat aangepast.. In plaats van twee soorten kweekmengeling zijn we overgestapt naar 2 soorten vliegvoer aangemengt met Gerry plus. Het vliegvoer is van Mariman en Matador, beide merken prima voer! We hebben de jongen 3 dagen niet los gehad, even schakelen met het voer. De eerste keer los was het gelijk raak, de hele groep de lucht in, geholpen door een enorme reiger die laag over de hokken vloog. Al met al vliegt de koppel nu ongeveer drie kwartier en durven ze steeds verder bij de hokken weg. Ik denk nog twee weken en dan zullen ze 'echt' vliegen. Luisteren doen ze trouwens erg goed, Marit en ik hebben de groep goed onder controle.

 

De vliegduiven hebben de hele week alles een beetje minder gedaan dan de weken er voor, beetje minder eten, beetje korter trainen, beetje minder fel.. We hebben de partners vrijdag voor het eerst dit seizoen getoond, ongeveer 20 minuten mochten ze samen zijn voordat ze de mand in moesten. En dat is de juiste keus geweest! Waarschijnlijk hadden ze net dat beetje extra motivatie nodig om weer tot leven te komen. Want wat waren ze fel in de mand, ongelofelijk. Zeker de duivinnen gingen als kickboksers te keer, sjonge jonge wat een rakkers. 

De tweede midfondvlucht ging erg goed, de aankomsten waren fantastisch! Alsof ze gelanceerd werden zo snel kwamen ze richting de hokken. Met samen geknepen vleugels en laag over de bomen vielen de eerste duiven op de hokken. Het waren onze beste duiven die voorop kwamen, allemaal waren ze er! Aan duiven beleef je een hoop plezier maar aan goeie duiven beleef je héél veel plezier, iedere week maar weer! Voor de tweede keer dit jaar spelen we de eerste in de club en hebben we een teletekstnotering, we zijn zeer tevreden!

We gaan deze week ons best weer doen en hopen dat we de ploeg voor as. zaterdag gemotiveerd aan de start kunnen krijgen. 

 

7. mei, 2018

Wat is er mooier dan plezier hebben? Plezier met je gezin, plezier in het werk, of plezier met je hobby.. Alles is leuk als je maar plezier hebt. Soms moet er eerst iets vervelend gebeuren voordat je plezier waardeert.

Zaterdagochtend vroeg viel er een duif op het dak van de weduwnaars, het was nog geen 9:00 uur. Duivin 17-249 was na 3 weken terug op het hok! Daar was ik erg blij mee, en waarom? Omdat haar zus, de 17-248, donderdagavond niet van de training is terug gekomen. En deze atleet had dit jaar nog niet gemist.. Het plezier wordt dus groter als er eerst iets vervelends gebeurt, bij mij in ieder geval wel Cool

 

De komende 2 weken gaan we ons wat meer bezig houden met de jonge garde. Iets strenger, ander voer en een paar dagen in de mand. We hebben nog voldoende tijd hoor, maar we willen iets eerder zijn dit jaar. Er zijn op dit moment 56 junioren die nog van alles moeten leren, vooral vliegen haha! We willen ze toch wel met 2 weken de lucht in hebben. En dan niet met een stok, bal of vlag, maar lekker uit zich zelf. Ja, daar zullen er een paar sneuvelen. Er jammer, maar ook dat is duivensport.

 

De eerste midfond ging goed, we zijn zeer tevreden! 30 in de strijd waarvan uiteindelijk 11 in de punten. Bij onze eerste 6 waren 4 jaarlingen, en dat is met deze omstandigheden niet verkeerd. De jaarlingen hadden het moeilijk hoor, in de club maar 15 jaarlingen bij de eerste 50 in de uitslag. Ik bedoel maar.. Met de verliezen lijkt het mee te vallen, volgens mij zijn de meesten wel weer terug op de hokken. Hier hebben we de laatste zondagochtend opgehaald, Collega melker Arjan Bruinenberg melde onze duivin 17-271. Zwaar gewond en verminkt is ze bij hem gebracht, verdorie nog geen 2 km van het hok! Zo ongelofelijk sneu. Het was haar laatste reis helaas, met een gebroken vleugen en een gapend gat in haar borst was er geen redden aan. Toch top dat Arjan de duif heeft gemeld en dat ik haar weer op kon halen.

 

De duiven hebben de nacht samen doorgebracht, hadden ze wel verdient. Dit was de eerste keer dat we qua motivatie iets extra’s hebben gedaan. We denken dat we as. vrijdag voor het eerst gaan tonen. Dan hebben we een vrije dag en dus tijd om het rustig aan te doen. We gaan ze deze week proberen klaar te maken voor de tweede midfond vlucht. We veranderen niets, blijven volle bak voeren en 1x daags gaan ze los. De rennen zijn open zodat ze de hele dag buiten kunnen zijn en er zal tot en met woensdag gelegenheid zijn om te badderen. We doen ons best, maar gaan vooral plezier hebben.. Want zonder plezier is het minder leuk Vindt leuk'

 

 

4. mei, 2018

Valt er nog wat te lachen? Ja, natuurlijk wel! Soms bekruipt je het gevoel dat de alles tegen zit en dat de vervelde dingen overheersen. Gelukkig duurt dat bij mij nooit lang, daarvoor zijn er te veel leuke dingen in het leven!

 

 

Een fikse hagelbui.. Trea en de jonkies moesten schuilen Wauw

 

Hoe staan de duiven er voor? Eerlijk gezegd heb ik geen flauw idee.. klinkt raar maar het is echt zo. Ze zien er goed uit maar toch gedragen ze zich anders dan ik gewent ben. En of dat goed of slecht is weet ik dus niet. Trainen is iets minder, eten is iets minder, alles is gewoon iets minder. Behalve het donsen bij de doffers, dat is veel meer de laatste dagen. We gaan het zien morgen! We hebben ze veel energie gegeven, vooral qua voer. Met volle bak kunnen ze zelf uitzoeken uiteraard maar volgens mij is er vooral veel vet gegeten deze week.

Er gaan weer rond de 30 vrienden en vriendinnen mee naar het lokaal vanavond. De afstand gaat wel met grote stappen hoor, we zitten al op 330 km. Het lijkt goed weer te worden met een Noord oosten wind, moet kunnen lijkt me. Onze aangewezen duiven worden 2 duivinnen, 14-396 en 16-054. Dat zijn moeder en dochter, beide nog niet gemist! Hopen dat de lossing niet te laat is, kunnen we zelf ook nog iets leuks doen in de middag.

 

Altijd blijven lachen.. ik doel daar mee op de trieste beslissing om onze CC op te heffen. De communicatie omtrent deze beslissing doet me denken aan een uitspraak van een VVD minister deze week, “we liegen niet, we communiceren alleen erg belabberd”. Of het wel of geen liegen is.. laat ik me daar maar niet over uit laten. één ding is zeker, er zijn geen winnaars. Trammelant binnen onze mooie sport moeten we niet hebben, daar heeft niemand wat aan! Uiteindelijk zijn er alleen maar verliezers, toch?

Altijd blijven lachen, er is altijd iets positiefs.. Ik wens de leden, die kortgeleden onze vereniging hebben verruild, veel plezier en sportiviteit bij hun nieuwe vereniging!