Laatste nieuws

7. nov, 2022

De omstandigheden voor onze duiven zijn uitstekend! Mooi droog en zacht herfstweer, heerlijk om de hele dag in de ren te liggen..

De duiven hebben maar weinig voer nodig met deze omstandigheden, ze vetten al aan van de geur. In de zomer voeren we volle bak en dat twee keer per dag.. dat kunnen we nu niet doen omdat er weinig tot geen energie verbruikt wordt door de duiven. We voeren 1x per dag ruim voldoende en 1x per week een dag heel erg krap, op deze manier blijven onze duiven goed op gewicht en wat belangrijk is, ze blijven gretig op het voer.

Vier weken geleden bij een presentatie/ vraag en antwoord gesprek van Willem Mulder (mister Matador) geweest, Willem zei daar het volgende;

Onze duiven weten zelf het beste wat ze moeten nemen, ze weten ook het beste wat ze juist niet moeten nemen. Als je een duif matig voert dan zal hij alles op moeten eten, anders komt de duif tekort. Als het geen goed voer is zal de duif ook voer tot zich nemen die niet gebruikt wordt door het lichaam. De duif komt dan te kort van het goede en krijgt te veel van het slechte!

Voer je de duiven matig? Geef dan voer waar alles in zit zodat de duif niets te kort komt en geef voer wat bij het seizoen past. Geef je een iets minder goed voer, voer de duiven dan veel, zodat ze zelf kunnen kiezen.

Van zulke mensen kun je alleen maar heel veel leren!

Wij geven het hele jaar door goed voer, (Matador) en voeren dagelijks snoepzaad en hennep bij. Ook nu doen we dat, iedere ochtend flink wat zaden voor alle hokken en in de avond de dagelijkse voerbeurt. In deze periode krijgen de duiven 2x Sedochol en 1x Omega(vis) olie over het voer, de olie wordt afgedroogd met gist of mineralen. Als het echt veel kouder wordt dan doen we twee keer per week olie over het voer, de kachel moet toch branden.  

 

Afgelopen weekend was onze feestavond/ prijsuitreiking van de club. Met een heerlijk buffet en veel gezelligheid zijn de kampioenen van 2022 in het zonnetje gezet. Het seizoen is nu echt afgesloten en alle leden beginnen nu weer op nul zullen we maar zeggen, iedereen moet nu weer z’n best doen voor het komende seizoen.

# Ons clublokaal, gezellig gemaakt voor de feestavond!

 

 

7. nov, 2022

Marit haar 2 Ladies duiven hebben het super gedaan in 2022! NL19-7009961 en NL19-7009966

28. okt, 2022

De beste vliegduiven moeten naar het kweekhok! Komend seizoen deze twee toppers tegen elkaar, we hebben er veel vertrouwen
25. okt, 2022

Warm herfstweer! Goed voor de stookkosten, het mag van mij tot maart zo blijven.. Dan blijven de belachelijke kosten voor gas een beetje beperkt.

Voor de duiven en de natuur in het algemeen, zal het beter zijn dat het toch nog wel een beetje kouder gaat worden. Voor de rovers bijvoorbeeld, een hongerwinter voor deze jagers zou niet verkeerd zijn 😉 Ik zag de afgelopen dagen de eerste liefdesparen bij jongen (2022) alweer in de hoeken liggen, dat krijg je met de lampen aan en het warme weer. Nog ruim een week en dan gaan de ook de jongen gescheiden worden en komen de doffers op het hok waar ze komend seizoen op gaan vliegen.

We hebben nog een selectieronde te gaan, pfff dat zal niet meevallen! Maar er moeten toch nog een 7-tal koppels uitgeselecteerd worden.

Op de hokken gaat het prima, de duiven doen het goed. Zitten overdag heerlijk in de rennen en genieten volop van de frisse lucht. We hebben alle (oude) vliegdoffers in handen gehad om een druppel te geven tegen ongenode gasten, en het viel niet tegen voor wat betreft de rui en het gewicht.

De vijf late jongen zijn zondag voor het eerst in het grote zwembad geweest.. dat vonden ze volgens mij wel leuk. Het water zat aan het plafond J De duiven konden uren niet van de vloer omhoog komen, zo doorweekt waren ze haha. Jong geleerd is oud gedaan zullen we maar zeggen, ook voor de late jongen geld de regel dat ze elke week in bad gaan (moeten).

 

Afgelopen zaterdag heeft onze afdeling de kampioen van het seizoen 2022 gehuldigd. Het was een mooie uitreiking, de kampioenen zijn volgens mij voldoende in het zonnetje gezet. Het is natuurlijk ook een prestatie, een kampioenschap winnen binnen de gehele afdeling. Dat doe je niet maar zo even, daar moet je heel veel inzet voor tonen! Ook vanuit ons nogmaals alle kampioen van harte gefeliciteerd.  

We hebben nog goede “zaken” kunnen doen, met een kampioen afgesproken dat een ronde van zijn kwekers naar Heiligerlee verhuisd komend voorjaar. Daar kunnen we alleen maar beter van worden! We kijken er naar uit, ze zijn welkom.

Gratis tip, kampioenen kuren hun duiven in deze periode tegen paratyfus.

# De jongste duiven voor de kweek, nu nog slungelig maar hopelijk groeien ze uit tot mooie kweekduiven.

 

 

 

19. okt, 2022

De (oudere) vliegduiven genieten van de rust, ruimte en frisse lucht