Laatste nieuws

19. nov, 2021

Toch weer beperkende maatregelen door de opkomende Coronabesmettingen,  gelukkig is het (nog) beperkt en kun je er zelf nog wel iets leuks van maken. Voor hoe lang is maar zeer de vraag, als je naar de cijfers kijkt en wat er om ons heen gebeurt in Europa, dan zal het wel niet zo lang meer duren voordat alles weer op slot gaat.

Nu het positieve, de tentoonstellingen mogen doorgaan. Dat is toch goed nieuws! En het tweede goeie nieuws.. je bent lekker om 20:00 uur weer thuis 😉 Dat is goed voor de relatie haha. Zolang het mag moeten we er maar wat leuks van maken.

Dit weekend twee keuringen, helaas is daarvan één afgelast. Als je het als vereniging niet kunt organiseren of als de angst overheerst, dan is afblazen inderdaad het beste. Wel jammer maar het is niet anders. Ik ben toch wel blij hoor, na twee jaar weer duiven keuren, heel veel zin in.

Ons eigen cluppie heeft volgend weekend tentoonstelling, eigenlijk een gezellige feestmiddag want dat is toch waar het om gaat. Als het allemaal lukt dan doen wij ook een paar duifjes mee, maar dat is erg afhankelijk van de tijd. Ik wil niet zeuren maar het is nogal druk de komende dagen / weken, we zullen zien. We gaan sowieso naar het feestje, voor de gezelligheid en om een bonnetje te bemachtigen. Er zijn een paar héle leuke bonnen!

 

In en om de hokken gaat het goed, lekker rustig genieten van de duiven. Het verzorgen is een dagelijks ritme en dat is prima. Het meeste werk hebben we van de laatjes 👍 Dat zijn inmiddels echte pubers en doen niets anders dan ruzie maken en laten zien wie het meeste testosteron heeft. En de duivinnetjes sporen de jonge mannen alleen maar aan, en dan is het feest compleet. Nog even volhouden en dan gaan ze verhuizen. Het zijn trouwens wel stuk voor stuk mooie duiven geworden, dat dan weer wel.

Verder is er niet veel te melden op dit moment, het is bij ons net als bij iedereen, rustig in de hokken. Komende dagen gaan we de rennen schoonmaken, is wel weer nodig. Er liggen roosters in en dan kan het wel wat langer wachten natuurlijk, maar ik heb geen zin om het midden in de winter te doen brrrr. Dus een leuk klusje in het vooruitzicht!

Geniet van de duiven en als je een prikkie hebt gehad en je durft er op aan, bezoek dan een tentoonstelling in de buurt. Altijd leuk!

# Voor de kenners.. een snelle vleugel toch? Lambrechts x Heremans (geboren in augustus)

 

 

12. nov, 2021

Bijzonder dat er in de zomerperiode een keer zoveel liefhebbers actief is dan in de winderperiode..

Laatst zat ik in een discussie met een aantal liefhebber over dat de uitslagen van wedvluchten, op verenigingsniveau, veelal gedomineerd wordt door een bepaald  aantal liefhebbers. Vroege prijzen en veel duiven op de uitslag, is het dan nog wel leuk voor de liefhebbers die wat meer moeite hebben om vroeg te klokken? Nee, natuurlijk is dat niet leuk. Daar waren we het snel over eens.. maar wat kunnen we dan doen? Heel veel scenario’s besproken en bij alles zijn mitsen en maren, in één discussie niet op te lossen dus.

En nu kom ik bij de eerste zin; Het is wel erg opvallend dat de liefhebbers die in de zomer moeite hebben om mee te komen, in de winter altijd schitteren door afwezigheid. Het maakt niet uit wat er te doen is in de winter, ze zijn er gewoon niet. Is het dan toeval dat deze liefhebbers in de zomer maar moeilijk op de uitslag komen?

In het vervolg van deze discussie zal ik daar als eerste naar vragen. Neemt niet weg dat ik het heel mooi zou vinden als iedereen plezier heeft op zaterdag.

In en om de hokken gaat het goed, nog steeds lekker rustig qua verzorging. We genieten er van om de duiven te verzorgen, en ik denk de duiven ook wel 👍  Deze week nog een paar dagen de duiven verzorgen van een duivenvriend, is zelf een paar dagen uit de running. Ik neem een uurtje eerder vrij van het werk en zo kun je elkaar mooi een beetje helpen.

Onze twee nieuwe aanwinsten, LUCIANO en LOULOU doen het ook goed. In het begin is het natuurlijk allemaal een beetje onwennig, en dan schiet het eten er al snel bij in.. Maar nu gaat het helemaal prima! Van LOULOU zetten we volgende week de stamkaart op de site (moeten we nog overtikken in ons eigen systeem). De komende periode nog op zoek naar een duivin en dan zijn we compleet. Aanbod genoeg, alleen nu nog de juiste kiezen haha!

Vrijdagavond ALV van de Afdeling en zaterdag van de groep van keurmeesters. Zaterdag is de vergadering is Soest, pffff tweeënhalf uur rijden.. dat is dan het minst leuke. Vrijdagavond op de ALV van de Afdeling genoeg te bespreken en te besluiten, mooi man vooruit kijken met elkaar. Toekomstbestendige duivensport!

Maar ook hier zal het zo zijn dat de sprekers (schreeuwers in de volksmond) van de zomerperiode de zwijgers van de winterperiode zijn. En dat is natuurlijk erg jammer en ook best frustrerend, in de zomer wel roepen dat het anders moet maar in de winter niet helpen om een oplossing te vinden die voor iedereen goed is. Naja, zal wel niet alleen in de duivensport zo zijn 🤪

Eerst maar de persconferentie aanhoren vrijdagavond, als er maar geen Corona-ophokplicht komt. Daar zit niemand op te wachten!

Onder het tabje vliegduiven hebben we de eerste vernieuwde stamkaarten van onze vliegduiven geplaats. En nog een paar nieuwe foto’s ook. Veel leesplezier!

# Diploma van de club met de gewonnen prijzen, al met al dik tevreden

 

 

5. nov, 2021

Opnieuw Coronamaatregels, gelukkig nog niet al te streng! Vooralsnog kunnen we alles blijven doen, (mits QR code) en nu maar hopen dat alle winteractiviteiten door kunnen gaan.  

Als gezin is het heerlijk om lekker kneuterig bij elkaar te zijn, lekker op de bank bij de kachel met een hapje en een drankje. Helemaal niets mis mee! Maar voor de kinderen is het wel een dingetje hoor, die willen ook wel een keer lekker los gaan en kind zijn zonder na te hoeven denken. En de kinderen niet alleen trouwens, dat willen wij ook wel toch?

Morgenavond het eerste feestje van dit seizoen, prijsuitreiking van onze vereniging. Altijd super gezellig, we kijken er naar uit. We hebben aardig wat prijzen gewonnen dit seizoen, is nu bijzaak maar wel leuk natuurlijk. In het seizoen moet je er alles aan doen om eerste (of kampioen) te worden, maar na het seizoen is iedereen weer kampioen en praten we allemaal weer over het komende seizoen.

Nog even en dan worden de eerste tentoonstellingen ook weer georganiseerd, gelukkig. Het is niet alleen leuk maar ook broodnodig voor de verenigingen, voor de gezelligheid en voor de doekoes (centen). Er wordt nog weinig reclame gemaakt maar dat zal vast nog wel komen. Onze club organiseert 28 november haar tentoonstelling, uiteraard met een bonnenverkoop. (www.trouweduif0138.nl) Op een zondag, een prima dag voor duivenmelkers.

Uiteraard hebben wij voor onze club ook een bon geschonken, of het een bon voor een jonge duif 22 wordt of een late jong 21 weten we nog niet. Er lopen nog een paar echt mooie jongen, misschien dat we daar iets van schenken. Zo links en rechts hebben we voor andere verenigingen ook een bon geschonken, niet omdat het moet maar omdat het kan. Het is lastig om nee te zeggen als je wordt gevraagd, maar het moet wel.. we zijn immers geen kweekstation 😉

In en om de hokken gaat het prima, we zijn dik tevreden en de duiven volgens ons ook. Het ziet er allemaal goed en tevreden uit, we verzorgen dagelijks met veel plezier.

 

Vorige week schreef ik dat er twee nieuwe aanwinsten gehaald werden, en ze zijn er! LUCIANO en WALA. LUCIANO voor Marit en mij en WALA voor Trea en Ivon..

LUCIANO is een prachtige kras doffer, geboren in april van dit jaar en DNA gecertificeerd J Hij is een kleinzoon van de welbekende HARRY van J. Hooymans. Het bloed van deze top duif stroomt in praktisch alle duiven die op de stamkaart staan. We zijn er erg blij mee en denken dat het een mooie aanvulling is op ons kweekhok. De stamboom staat onder het tabblad kweekduiven

WALA is een knappe jonge dame van Spaanse komaf, met een stamboom waar je “u” tegen zegt! Doordat het allemaal in het Spaans is kan ik er niet veel uit wijs worden 👍 maar volgens kenners.. WALA is van Trea en Ivon (onze jongste dochter) beide meiden zijn er helemaal weg van en verzorgen haar dagelijks met veel plezier en enthousiasme..

# Op de foto LUCIANO en WALA (met Ivon)

 

 

29. okt, 2021

Ophokplicht in Nederland, voor al het pluimvee een feit en voor alle mensen zit het er weer aan te komen. Vogelgriep en Covid-19, houdt het dan nooit op?!

Dat was wel even weer schrikken van de week, vogelgriep uitbraak in Zeewolde. 30.000 Kippen geruimd en alle poespas er om heen, ophokken, vervoersverbod en ruimen in een staal van x KM. Het zal je gebeuren, moet je toch niet aan denken. Van de week nog bericht dat een steenmarter alle kweekduivinnen had ‘geruimd’ bij een collega melker van onze club, verschrikkelijk gewoon.

We zijn toch alle hokken nog maar eens bij langs geweest om te zien of het allemaal wel marterproof is. Volgens mij kun je het nooit helemaal voorkomen, je kunt je best doen en hopen dat ze jou hokken voorbij gaan. Wij hebben zelf stroomdraden rondom alle hokken, het schijnt dat steenmarters daar heel slecht tegen kunnen. Nou, laten we het hopen!

 

Afgelopen week vergadering gehad in de club, met name de ALV van de afdeling besproken en onze standpunten ingenomen. De club was redelijk eenduidig en de stempunten waren dan ook zo, met grote meerderheid, afgetikt. Het was een goede vergadering, iedereen is met een glimlach naar huis gegaan J Wat ik me dan nu afvraag is hoe een vereniging die 14 voorstellen heeft ingediend, heeft vergaderd.. Hoe kom je tot zoveel voorstellen? Dan erger je je toch het hele jaar aan alles wat met de sport (afdeling) te maken heeft. Ik wens deze club veel sterke met het verwerken van de stemuitslagen.

In en om de hokken gaat het prima, lekker rustig maar wel erg goed. Het verschil in ruien tussen de hokken (kweek, vlieg en junior) is wel erg groot, daar waar de kwekers door de rui zijn is de rest nu halverwege. En dat is prima hoor, het moet ook allemaal niet te snel gaan. Het ruiproces is erg belangrijk voor duiven, het moet vooral allemaal goed gaan en niet snel.

Volgende week starten we met de jaarlijkse paratyfuskuur, waarmee weten we nog niet.. We proberen om ieder jaar een ander middel te gebruiken. Met kuren voorkom je geen paratyfus maar weet je wel dat alle duiven op je hokken vrij zijn, wil je het voorkomen dan moet je ook gaan enten. En met dat enten is het net als bij mensen, daar zijn de meningen sterk over verdeeld. Hoe dan ook, niets doen is geen optie want dan sta je met 1-0 achter en als het uitbreekt.. gaan als eerste je beste duiven.

Nog even over de kunst van verkopen. Een van de beste fondspelers in de afdeling heeft een tiental jonge duiven te koop staan op het wereld wijde web. Volgens mij stuk voor stuk duiven van goede komaf, daar twijfel ik geen moment aan. Alleen de foto’s van de aangeboden duiven, zó jammer. De kunst van verkopen begint eerst bij de liefhebber en als tweede bij een goede foto van de duif, dat verkoopt. Ik gun deze liefhebber een topverkoop, laat ik daar duidelijk over zijn.

Commerciële verkopers kunnen met een prachtige stamboom en een gelikte foto volgens mij nog een dooie duif verkopen 🙂

Vrijdag en zaterdag komen onze twee nieuwste aanwinsten, daar volgende week meer over. We verheugen ons er wel enorm op, zelfs Trea en onze jongste dochter.

# Komend weekend gaat de wintertijd in, dat wordt weer de lampen aan met verzorgen.

 

 

21. okt, 2021

Herfst! Volgens mij is het nu echt begonnen.. Als je naar buiten kijkt dan lopen de rillingen over je rug, nat, koud en heul veul wind.

De duiven geven er maar weinig om, zitten als kleine pluizige bolletjes maar wat voor zich uit te kijken. Maar wel altijd in de rennen, zelfs met dit kl.t.n weer. Ze mogen zelf kiezen waar ze zijn en 90 % kiest er voor om buiten te zitten. Alleen met schoonmaken en voeren komt er wat leven in, en uiteraard als het bad wordt klaar gezet.

Afgelopen weekend zijn we op pad geweest, lekker met het gezin een paar dagen naar Rotterdam. Heerlijk genoten van de stad en alles wat dat met zich meebrengt, en ook weer genoten van de terugreis naar het mooie Noorden 👍

In en om de hokken is het nog steeds lekker rustig, de rui gaat prima! Ze krijgen allemaal hun natje en hun droogje en dagelijks wordt er gepoest. Twee keer in de week kunnen ze zwemmen en elke dag genieten van de buitenlucht. Klinkt als een leuk duivenleventje toch.

 

Over twee weken hebben we van de club onze feestavond, het mag gelukkig weer! De feestavond/ prijsuitreiking is na het seizoen toch wel iets waar we naar uitkijken. Het mooiste vind ik wel dat de kampioenen van het afgelopen seizoen worden gehuldigd maar dat de kampioenen van het komend seizoen alweer het hoogste woord hebben, duivensport is toch prachtig.

We zijn begonnen met het updaten van de site, de tabblad kweekduiven is als eerste aan de beurt. We hebben de oude stamkaarten verwijderd en een grootdeel nieuw weer teruggeplaatst. We zijn nog niet helemaal klaar maar het begin is er. Komend weekend starten we met de vliegduiven, daar is een update echt nodig 🙂 Het gaat allemaal niet zo snel.. het bijwerken van compustam is behoorlijk wat werk.

Tot zover eerst maar weer, blijf genieten van de duiven!

# Kat in het bakkie, onze Poes mist het rommelen met de duiven ook. Dagelijks neemt ze een kijkje bij de hokken om te zien of alles nog oké is. #waakpoes#Rex#K9